Verktyg för återhämtning

Följ Utmattningsfri på:

Info, pep & tips för utmattade.

Skärmavbild 2020-12-14 kl. 22.43.13
P2020103B
ExpressensKinga52
P2020102B
Skärmavbild 2020-01-19 kl. 21.12.30
P2020104B
P2020105B


Utmattad - nu då?!?

Början till UTMATTNINGSFRI

“Utmattning syns inte på utsidan.”

Vad är det första och mest akuta när du har blivit sjukskriven? Du sitter där och undrar vad som har hänt och hur du ska ta dig ur det hela.


Isabel Boltenstern har den bästa första hjälpen för dig som precis har blivit sjukskriven för utbrändhet dvs utmattning.


UTBRÄND - vad f*n gör jag nu?

2019-01-27

“Lycka till på din väg till återhämtning. Livet är värt att kämpa för.”

Utmattningsfri i början

När jag i mars 2016 blev sjukskriven för utmattningssyndrom var det en enorm lättnad att någon förstod att jag inte mådde bra. Jag mådde så dåligt att en sjukskrivning blev som ett ok att låta bli att kämpa emot. Jag var sjuk. Det var inte någon inbillning, så jag andades ut och det sista av min ork pysste ut.


Jag var helt nöjd med att jag skulle vila och promenera. Efter två veckor började jag dock undra lite försiktigt. Om det inte finns mediciner och jag bara ska vila och sen promenera - hur ska jag då bli frisk? Det var inte logiskt för mig. Därför började jag ganska snabbt leta högt och lågt efter rehabiliteringar. Jag har läst, lyssnat och tittat på mycket som handlar om stress, hjärnplasticitet, medveten härvaro och UMS. Jag har testat en hel del metoder.


Till slut började jag anteckna för alla ska väl inte behöva leta sig fram till sätt att återhämta sig. Jag skulle dela med mig. På så sätt skapade jag ett 12 veckors rehabiliteringsprogram. Sen började jag att föreläsa för företag och organisationer, för okunskapen där ute är tyvärr obeskrivlig.


Allt som allt blev det ett rehabiliteringsprogram grund och fortsättning, samt en kortversion. Sen blev det andningsskola och korta konsultationer.


För företag och organisationer blev det klimatpejling, workshops, föreläsningar, konsultationer och utbildning av ledning och medarbetare.


Utmattningsfri nu

2021 vill jag fortfarande vara en del av lösningen och förändra, förbättra och hjälpa till med återhämtning. Jag känner dock att jag måste leva som jag lär. Just nu tar utmattningsfri mer av min energi än den ger. Därför har jag gjort om allt till en version där alla grundpelare ska finns för alla behövande, men jag backar och hoppas komma tillbaka i någon form längre fram.


Håll till godo alla underbara där ute och var rädda om er.


Nödvändigt för återhämtning

BLI KVITT DIN UTMATTNING OCH LÄR DIG HANTERA STRESS

© Copyright 2018 - 2021 All Rights Reserved

Text, innehåll och foto K. Andersson på Utmattningsfri.se

Bird and "tack" photo by Danielle MacInnes and Mohamed Nohassi on Unsplash.

Bank